Ξένες Γλώσσες

If Greek is not your first language please go here.

Αγγλική σημαία

Γιατί να μάθεις Αγγλικά

Συμβάλλει στην παγκόσμια κατανόηση.
Η εκμάθηση μιας γλώσσας και ιδιαίτερα μια ευρωπαϊκής γλώσσας όπως είναι τα αγγλικά , βοηθά στην υγιή και πλήρης επικοινωνία με όλο τον κόσμο. Τα άτομα επικοινωνούν μεταξύ τους και συνεννοούνται.

Διευρύνεις τους ορίζοντες σου  

Μαθαίνοντας αγγλικά έχεις την ευκαιρία να έχεις πρόσβαση σε μια τεράστια γκάμα πληροφοριών και να μαθαίνεις καινούργια πράγματα και να γνωρίζεις ξένους πολιτισμούς.

Επαγγελματική εξέλιξη

Καθώς τα αγγλικά είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα ως η κοινή γλώσσα όλου του κόσμου, η εκμάθηση τους βοηθά στην πιο εύκολη εύρεση εργασίας και στην δυνατότητα ποικίλων επαγγελματικών επιλογών.

Υπάρχουν παντού  

Τα αγγλικά παρουσιάζονται συνέχεια στην καθημερινότητα μας και αποτελούν πλέον τρόπο ζωής. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των social media ο άνθρωπος έρχεται συχνά σε επαφή με την αγγλική γλώσσα. Από το πιο απλό παράδειγμα, οι οδηγίες χρήσης μιας ηλεκτρικής σκούπας μέχρι και μια έρευνα για το πανεπιστήμιο , είναι στα αγγλικά.

Γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος 

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε κάνει ανοιχτόμυαλο άνθρωπο. Εκτιμάς τον απέναντι σου, έρχεσαι σε επαφή μαζί του, γνωρίζεις τα ήθη και τα έθιμα του, διασκεδάζεις μαζί του και αφήνεις πίσω τις μικρότητες της ζωής.

γερμανική σημαία

Γιατί να μάθεις Γερμανικά

• Τα Γερµανικά είναι η δεύτερη ξένη γλώσσα που μαθαίνεται στην Ελλάδα µετά τα Αγγλικά. Οι περισσότεροι υποψήφιοι για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσοµάθειας εξετάζονται, µετά τα Αγγλικά, στα Γερµανικά.

• Η Γερµανία είναι η χώρα µε τις µεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα και ο σηµαντικότερος εµπορικός εταίρος της. Το µεγαλύτερο ποσοστό των ελληνικών εισαγωγών και εξαγωγών γίνεται κυρίως από και προς τη Γερµανία. Ακόµη, οι περισσότερες ιστοσελίδες στο Internet είναι πλέον γραµµένες εκτός από Αγγλικά και στα Γερµανικά, λόγω της αυξηµένης επιχειρηµατικής δραστηριότητας των γερµανικών εταίρων.

• Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν τα πανεπιστήµια της Γερµανίας για σπουδές, επειδή θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσµο. Η ανώτατη εκπαίδευση στη Γερµανία διακρίνεται για το υψηλό της επίπεδο και το χαµηλό κόστος ζωής καθώς δεν απαιτούνται δίδακτρα πανεπιστηµιακών σπουδών.

• Για τους Έλληνες, η γερμανική γλώσσα θεωρείται πιο εύκολη ως προς την δομή τους καθώς πλησιάζει με αυτή των ελληνικών, άρα και η εκμάθηση της είναι πιο εύκολη και κατανοητή.

• Με την εκμάθηση μιας οποιασδήποτε ξένης γλώσσας γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος και διευρύνεις τους ορίζοντες σου.    

Για κάθε επίπεδο χρειαζόμαστε 100 ώρες.

Προετοιμάζουμε όλες τις εξετάσεις των Γερμανικών όπως Α1,Α2,Β1,Β2,C1 και C2.

Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει:

Πρακτική εξάσκηση

Κάθε μήνα αξιολόγηση

Ακουστική εξάσκηση

Εξάσκηση στη Γραμματική και στο γραπτό λόγο

ελληνική σημαία

Γιατί να μάθεις Ελληνικά

• Είναι μια ευρωπαϊκή γλώσσα, που σχηματίζει μόνη της μια ολόκληρη γλωσσική οικογένεια. Είναι πλούσια γραμματικά και λεξιλογικά.

• Αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο πολιτισμό, που η συμβολή του στην παγκόσμια ιστορία είναι ανεκτίμητη. Αποτελεί βάση για την δημοκρατία, την ανάδειξη του θεάτρου και των επιστημών και τους ολυμπιακούς αγώνες. 

• Η Ελλάδα αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους διεθνώς τουριστικούς προορισμούς. Γνωστή για το μπλε του ουρανού και τις καταγάλανες θάλασσες, η Ελλάδα θεωρείται νούμερο 1 πόλος έλξης τουριστών την καλοκαιρινή περίοδο.

• Μαθαίνοντας ελληνικά, θα μπορέσεις να κατανοήσεις και άλλες γλώσσες καθώς πολλές στηρίχτηκαν σε αυτή και αποτέλεσαν βάση για το συντακτικό και γραμματική τους.

• Οι επιστήμες όπως ιατρική, χημεία στήριξαν το λεξιλόγιο τους στην ελληνική γλώσσα, χρησιμοποιώντας ελληνικές ορολογίες για τις έρευνες τους. 

Για κάθε επίπεδο χρειαζόμαστε 100 ώρες.

Προετοιμάζουμε όλες τις εξετάσεις των Ελληνικών ως δεύτερη ξένη γλώσσα όπως Α1,Α2,Β1,Β2,C1 και C2.

Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει:

Πρακτική εξάσκηση

Κάθε μήνα αξιολόγηση

Ακουστική εξάσκηση

Εξάσκηση στη Γραμματική και στο γραπτό λόγο

τουρκική σημαία

Γιατί να μάθεις Τούρκικα

• Η αγορά εργασίας στην Τουρκία σήμερα, έχει αναπτυχθεί πολύ με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις οδηγούνται στην συνεργασία και εμπόριο και αυτή.

• Η Τουρκία κάθε χρόνο θεωρείται από τις κορυφαίες χώρες επισκεψιμότητας στον κόσμο, με αποτέλεσμα η εκμάθηση της γλώσσας θα βοηθούσε σε μια καλύτερη συνεννόηση και επικοινωνία με τους κατοίκους της. 

• Πολλοί νέοι επισκέπτονται την Τουρκία για σπουδές είτε για μεγάλο χρονικό διάστημα είτε με το πρόγραμμα erasmus.

• Υπάρχουν πολλά στοιχεία που μας ενώνουν με την Τουρκία ως Έλληνες: ίδιος τρόπος διασκέδασης, κοινά έθιμα και ακόμη κοινή καταγωγή! Αυτά και μόνο αποτελούν βασικό κίνητρο για να μάθεις την γλώσσα και να την ανακαλύψεις. 

Για κάθε επίπεδο χρειαζόμαστε 100 ώρες.

Προετοιμάζουμε όλες τις εξετάσεις των Τουρκικών όπως Α1,Α2,Β1,Β2,C1 και C2.

Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει:

Πρακτική εξάσκηση

Κάθε μήνα αξιολόγηση

Ακουστική εξάσκηση

Εξάσκηση στη Γραμματική και στο γραπτό λόγο

ιταλική σημαία

Γιατί να μάθεις Ιταλικά

• Είναι επίσημη γλώσσα ενός ευρωπαϊκού κράτους, μια γλώσσα που ομιλείται όχι μόνο στην Ιταλία αλλά είναι επίσημη γλώσσα και στην Ελβετία (μαζί με τα γερμανικά και τα γαλλικά), στη Μάλτα, στο Σαν Μαρίνο, στο Βατικανό και σε άλλες χώρες. Έτσι, σήμερα, ο αριθμός των φυσικών ομιλητών της ιταλικής ανέρχεται σε περίπου 75 εκατομμύρια, ενώ ομιλείται ακόμα από 130-150 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

• Η Ιταλία αποτελεί συνήθη προορισμό σπουδών για τους Έλληνες φοιτητές στους τομείς της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής, της Αρχιτεκτονικής και της Μόδας. Επιπλέον, τα χαμηλά δίδακτρα σε συνδυασμό με το προσιτό κόστος διαβίωσης και τις ομοιότητες στον τρόπο ζωής, επιτρέπουν την ευκολότερη προσαρμογή ενός Έλληνα φοιτητή.

• Η Ιταλία είναι η δεύτερη χώρα προορισμού ελληνικών προϊόντων με ποσοστό συμμετοχής 11,2% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.

• Η Ιταλία αποτελεί την 7η παγκόσμια οικονομική δύναμη. Το συγκριτικό πλεονέκτημά της είναι η βιομηχανία, ειδικότερα δε οι μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και σχεδίου. Το Made in Italy παραμένει ως σήμερα εγγύηση ποιότητας και υψηλών στάνταρ.

• Τέλος, μαθαίνουμε ιταλικά γιατί μας αρέσει που είναι τραγουδιστά, μας ταιριάζει που έχουν πάθος και ζωντάνια, γιατί ακούγοντας τα ιταλικά το μυαλό μας γεμίζει εικόνες, μελωδίες, μυρωδιές, η καρδιά μας αναπτερώνεται και …ταξιδεύουμε με το νου! 

ισπανική σημαία

Γιατί να μάθεις Ισπανικά

• Είναι η δεύτερη περισσότερο ομιλούμενη γλώσσα μετά τα κινέζικα, με 570.000.000 ομιλητές στον κόσμο, και είναι η επίσημη γλώσσα 21 χωρών. Θεωρείται, επίσης, και η πιο διαδεδομένη ξένη γλώσσα μετά τα αγγλικά!

• Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα γλώσσα, με ποικιλία στις προφορές που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο. Επίσης, οι τόσες πολλές εκδοχές της ισπανικής γλώσσας την καθιστούν μοναδική, καθώς δεν μπορεί ποτέ κανείς να την βαρεθεί! 

• Η Ισπανία αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές για σπουδές στο εξωτερικό. Το κλίμα εκεί και η νοοτροπία των κατοίκων μοιάζει πολύ με την Ελλάδα, επομένως η προσαρμογή από την ζωή στην Ελλάδα σε αυτή στην Ισπανία είναι ζήτημα λίγων ημερών. Επίσης, η ζωή στην Ισπανία είναι αρκετά φθηνή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας την προσιτή για όλους.

• Τα ισπανικά θα απογειώσουν τις ταξιδιωτικές σου εμπειρίες! Οι ισπανόφωνες χώρες αποτελούν κάποιους από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς με την πλουσιότερη κουλτούρα. Πέρα από τα μαγευτικά μέρη, θα συναντήσεις εξαιρετική κουζίνα και φανταστική μουσική, και θα συνομιλήσεις με τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους.

• Τα ισπανικά θεωρούνται μια εύκολη σχετικά γλώσσα για να μάθει κανείς, λόγω της απλής δομής τους και του γεγονότος ότι προφέρονται όπως ακριβώς τα διαβάζεις. Επίσης, πολλές λέξεις τους μοιάζουν με τα αγγλικά, αλλά και με τα ελληνικά, από τα οποία έχουν δανειστεί πολλά και το αντίστροφο.

• Πλέον η ισπανική κουλτούρα έχει εισέλθει στην καθημερινότητα μας είτε με την μουσική, είτε μέσω της ισπανικής τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Είναι, λοιπόν, πολύ εύκολο να εξασκείται κανείς στα ισπανικά, αφού ομιλούνται παντού και ακούγονται πολύ συχνά.

Συνεργαζόμενοι φορείς Πιστοποίησης

osd
Goethe institut
perugia universita
ifa
italiano imstituto
cervantes instituto
esolnet
sorbonne
michigan
cambridge

Εδώ παίρνεις γνώσεις και γνωρίζεις τον κόσμο.

Η μάθηση είναι μόνο ένα κλικ μακριά 

Διεύθυνση

Λ. Παπάγου 41, Ζωγράφου, ΤΚ: 15773 (Στάση Άνοιξη, 1ος όροφος)

+30 2107717884

+30 6985940136

aristiideaeducation@gmail.com